Ervaringen van anderen 'Ik gun iedereen een Esther'

Wat ik prettig vond, was je begrip, ervaring en dat je ter verduidelijking ook voorbeelden uit je eigen leven deelde. Dat voelt heel gelijkwaardig en veilig. Het maakt het een gesprek i.p.v. een vraaggesprek. Ik denk dat deze manier meer ruimte geeft tot verkenning van mogelijkheden om anders met dingen om te gaan. De herkenning is ook fijn. Het ontspant. En ook je humor. Zo fijn wat lichtheid te voelen in een moeilijke situatie. Geeske, 60 jaar, januari 2024.

Lieve Esther, fijn dat ik het afgelopen jaar veel over mijzelf heb geleerd. Het was een fijne ervaring om met jou dit proces te mogen doen. Dit neem ik mee in het nieuwe jaar. Ik wil je heel erg bedanken, om te laten zien hoe het ook kan en dat ik dat al in mijzelf heb. Jasmijn, 52 jaar, december 2023.

Esther is een ontzettend warmhartig persoon. Toen ik afgelopen jaar daar de 1ste keer binnen kwam voelde ik mij al voor ik begon te vertellen erg op mijn gemak bij haar. Kan het niet zo goed omschrijven, maar ze heeft een bepaalde uitstraling die rust, empathie, inlevingsvermogen en warmte toont. Ze kan heel goed naar je luisteren, maar ook zeker adviseren en wil je graag helpen in de juiste richting. Als je bij haar op de tafel ligt, al heb je nog zo een moeite met je te ontspannen, dan lukt dat je toch door haar rust en geeft het je tijdens en daarna een prettig en ontspannen gevoel, wat vooral heel fijn is als je daarvoor best veel gesproken hebt. Saskia, 47 jaar, december 2023.

Ik ben zo blij dat Esther via een vriendin op mijn pad kwam. Zij is precies wat ik nodig heb om wat steeds duidelijker wordt in mijn binnenkant te ordenen en een stem naar buiten te geven, naar mijn naasten en omgeving. Met haar steun, humor en vlijmscherpe inzichten (vooral ook systemisch) lukt het me om steeds meer bij en vanuit mezelf te zijn en me uit te spreken. Behoorlijk spannend, maar precies wat ik wil en nodig heb. Enorm blij mee! Marloes, 48 jaar, november 2023.

Ik had al langer last van zogenaamde ‘’energy drains’’. Natuurlijk had ik daar allerlei verklaringen voor: drukke baan, empty nest, ouders die verzorgd moesten worden en natuurlijk de grote, allesomvattende, gedoodverfde boosdoener: de overgang. Op aanraden van een vriendin kwam ik bij Esther terecht. Vanaf de eerste keer voelde het vertrouwd, fijn en veilig om met haar te praten. Esther luistert, stelt vragen en analyseert. Ze laat mij patronen zien in mijn eigen gedrag die onmacht, boosheid en verdriet veroorzaken. De gesprekken met Esther verlopen niet volgens bepaalde protocollen, maar zijn intuïtief en gaan over zaken die mij op dat moment bezig houden. En altijd volgt er, na een ogenschijnlijk volkomen onsamenhangende waterval aan woorden van mijn kant, weer een vlijmscherpe analyse van haar kant. Esther heeft passie voor haar vak en ze heeft humor. Aan het einde van elke praatsessie geeft zij een behandeling. Die maakt dat ik met een helder ('schoongeveegd') hoofd weer vertrek. Zij is voor mij de tweewekelijkse APK voor mijn geestelijke gesteldheid. Ik heb er 58 jaar over gedaan om bepaalde patronen en ideeën over mezelf te ontwikkelen en ik zal nog een poosje nodig hebben om mijn eigen hoofd schoon te kunnen vegen, maar het begin is er. Francien, 58 jaar, februari 2023.

Ik kwam op aanraden bij Esther terecht. Mijn hoofd zat vol, al mijn gedachten zaten in de knoop en ik was intens moe. Mijn gedachten draaiden al een tijd in cirkels rond en op het laatst eindigden deze cirkels zelfs “down the drain”. Bij Esther voel ik me veilig. Van mijn warrige waterval aan woorden weet Esther een heldere samenvatting te maken die zij als een spiegel voor mij houdt. Hierdoor zie ik mijn gedragingen en de gevolgen ervan. Zij brengt mij terug bij mijn werkelijke gevoel en leert mij ballast los te laten. Ik heb met Esther veel over mezelf geleerd. Na een sessie voel ik me positief, licht, opgelucht en blij. Ik heb Esther ook aan andere mensen aangeraden omdat ik iedereen een Esther gun. Renske, 52 jaar, maart 2023.

De gesprekken met Esther voelden meteen vertrouwd, omdat ik mij veilig bij haar voel. Mijn doel bij de start van het traject was om mijzelf beter te leren kennen en mijn valkuilen te leren begrijpen en te accepteren. Bij jou als therapeut vind ik liefde, rust en een luisterend oor met vele handvaten. Ik waardeer jouw hulp, omdat het inzichten en helderheid geeft en voeding biedt voor mijn ziel. Trea, 57 jaar, januari 2023.

Wat ik zocht is niet iets specifieks, maar gaandeweg kom ik er tijdens de gesprekken met jou achter dat ik als gevoelig mens slecht bij mij gevoel kan komen/stil sta. Zelf sta ik daar niet echt bij stil dat ik dat kennelijk ben en negeer dat eigenlijk. Maar in de relatie met mijn vrouw werd ik min of meer gedwongen hier toch meer bij stil te staan. En om meer vanuit mijn gevoel ook keuzes te maken. Jij hebt mij daarin geholpen (of beter gezegd helpt) om er beter achter te komen wie ik ben, welke oneffenheden er op mijn levensweg terechtgekomen zijn, wat dat betekent en hoe ik daar mee om kan gaan. Mark, 47 jaar, november 2022.

Esther is de meest liefdevolle persoon die ik ken. In de gesprekken met Esther voel je dat alles en iedereen ok is en dat alles er mag zijn. Ze helpt je (met de gesprekken en behandelingen) om milder naar jezelf en je omgeving te kijken en om je ware zelf (terug) te vinden. Zit je vast in bepaalde denkpatronen, ervaar je stress of andere emotionele ongemakken… gun jezelf een bezoek aan Esther. Zij kan je helpen om de weg naar een meer ontspannen en vreugdevol leven in te slaan. A.M, 47 jaar, juni 2023. 

De gesprekken met Esther waren erg fijn. Ik voelde me gehoord en kreeg inzicht in mijn problemen. Ik ben ermee aan de slag gegaan en heb (een deel) van de oorzaak van mijn problemen kunnen opruimen en verwerken. Esther is een heel fijn en warm persoon met kennis van zaken. Ontzettend bedankt, Esther! Nadine, 42 jaar, augustus 2022.

Ik ervaar Esther als een hele warme en liefdevolle vrouw. Zij voelt en weet waar het om draait en wat belangrijk is. Daardoor kun je gelijk met de kern van je probleem aan de slag. En hoe groot mijn weerstand ook is, Esther krijgt mij steeds weer in mijn gevoel. Heel bijzonder! Ik ben dan ook erg dankbaar met haar als mijn therapeut. Thanks Esther! Sasha, 37 jaar, juni 2022. 

 

Maak je website met Websitemachine.nl