Over mij; een realistische idealist met liefde voor het leven

Mijn naam is Esther Wennington (1977), moeder van twee kinderen en getrouwd met mijn Engelse reisliefde. Sinds 2008 woon ik met mijn gezin en hond in Hilversum. 

Op de achtergrond zie je een foto van een van mijn favoriete wandelgebieden van Hilversum én de plek waar mijn praktijk te vinden is, de hei bij Landgoed Zonnestraal. Daar zijn maakt mij elke dag blij. 

Ik omschrijf mijzelf als een realistische idealist, met een grote liefde voor het leven en een warm hart voor persoonlijke ontwikkeling, gezelligheid en avontuur.  

Mijn persoonlijke ervaring

Als oudste van vier kinderen ben ik opgegroeid in een onrustig nest, met intelligente, maar emotioneel onvolwassen ouders die ondanks hun liefde voor mij, mede door hun eigen bagage, onvoldoende konden aansluiten bij en afstemmen op wat ik als gevoelig kind nodig had. Dit was niemands schuld, maar resulteerde, zo leerde ik later, in het ontwikkelen van een kwetsbare hechting, oftewel een onderontwikkeld contact met mijzelf. Dit uitte zich in allerlei moeilijkheden, zoals een diepe onzekerheid, moeite met relaties, een sterke bewijsdrang, een chronische behoefte aan erkenning en voortdurende lichamelijke spanning. 

Met behulp van (energetische) therapie en diverse trainingen heb ik mijn schade kunnen verwerken en herstellen. Ik heb vrede gesloten met mijn geschiedenis en met mijn levenspad. Dit was de bedoeling, dit is mijn bedoeling: mijn pijn omzetten in kracht voor een ander. Dit heeft van hechting mijn levensmissie gemaakt. Met een gezonde hechting of verbinding aan jezelf -aan je lijf, je gevoel én je emoties- kun je gezond hechten en verbinden aan een ander, met een diep contact tot gevolg. 

Mijn inmiddels stabiele fundament heeft mij, samen met mijn werkervaring, voorbereid om jou verder te helpen met het liefdevol herstellen van het contact met jezelf. Dat is wat ik het liefste doe.

Mijn werkervaring

Na 22 jaar in diverse functies in de kinderpsychiatrie en jeugdhulpverlening gewerkt te hebben, heb ik mij -vanuit een groot verlangen om verder te kijken dan de oppervlakte-, laten omscholen tot energetisch therapeut. Hiervoor ben ik in 2022 afgestudeerd. Dit betrof een 4-jarige opleiding voor Energetisch Therapie aan het Instituut CAM te Utrecht. CAM staat voor Complementary and Alternative Medicine. Dit sloot direct aan bij mijn overtuiging daarmee echt iets bij te kunnen dragen aan het hervinden van liefde en leefkracht bij mensen in de knoop.  

Mijn verlangen naar groei en voluit leven, leidde er eerder al toe dat ik mijzelf, naast mijn werk, verder ontwikkelde op het gebied van intuïtie en persoonlijke ontwikkeling. In 2008 en 2009 volgde ik de 2-jarige opleiding Sensitherapie te Vlijmen. Daarnaast volgde ik diverse trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en intuïtie (o.a. bij School of Life in Amsterdam), naast cursussen op het gebied van chakrapsychologie. 

 

 

Maak je website met Websitemachine.nl